KEDVES NÉZŐINK! SAJNÁLATTAL ÉRTESÍTJÜK ÖNÖKET, HOGY A MÁJUS 7-I KÉT SZÉK KÖZÖTT 15 ÓRÁRA MEGHIRDETETT ELŐADÁSA ELMARAD. A JEGYEK VISSZAVÁLTHATÓK, VAGY AZ ESTI ELŐADÁSRA ÁTCSERÉLHETŐK. MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!
Színház a színházban
2016. április 29.

Igaz csemegének ígérkezik Medveczky Balázs Ecc-pecc kimehetsz című szatirikus vígjátéka, melyet a Thália Színház Mikroszínpadán mutatunk be április 30-án. A produkció a hatalmi játszmák és a színház világába viszi kalandozni a nézőt. „Színház az egész világ...” Még akkor is, ha történetesen a színház új vezetője a „nem kell hozzá érteni, hogy igazgassuk” elv mentén irányít. Karakterének emberi és szakemberi hibái humoros, olykor abszurd szituációkba sodorják őt és az alárendelt színházi szakembereket. Meglepő és mulatságos elképzelése van például arról, hogyan lehet „költséghatékonyan” színre vinni a Rómeó és Júliát.

A nagy kézrablás premier
2016. április 24.
Meglepte nézőinket és nagy sikert aratott szombaton utolsó nagyszínpadi előadásunk, A nagy kézrablás bemutatója! Ilyen visszajelzések érkeztek:

"Nem szokványos előadás. Fergetegesen jól szórakoztam! Négy zseniális alakítás. A "recepciós fazon" a szívembe lopta magát! Elmebeteg darab! :) Csak humorérzékkel megáldott nézőknek ajánlom! :)" 
"Szervét Tibor Angela-monológjan sírva vinnyogtunk a nevetéstől. 2016 kiemelkedő bemutatója! Köszönjük az élményt!"
 
"Nagyon szórakoztató, igazi életteli darab. Tarnatino is megirigyelné!"
 
Szatírikus vígjáték a Mikroszínpadon
2016. április 14.
A hatalomért folyó játék és egy hozzá nem értő igazgató áll a színházi közegben zajló Ecc-pecc kimehetsz című darab középpontjában; a szatirikus vígjáték ősbemutatója április 30-án látható a Mikroszínpadon. A produkció keddi budapesti sajtótájékoztatóján Csányi Sándor művészeti vezető elmondta, hogy Medveczky Balázs darabja egy színházban játszódik és színészekről, vezetőváltásról szól.
A nagy kézrablás sajtótájékoztató
2016. április 22.
A Budapesti Tavaszi Fesztivál közös programként mutatjuk be A nagy kézrablás című feketekomédiát. A darab szerzője, Martin McDonaugh olyan műveket tudhat magáénak, mint az itthon Erőszakikként ismert In Bruges, vagy A kripli, melyek sorából a durva humorú, mégis szórakoztató A nagy kézrablás sem lóg ki. A bűnügyi dráma április 23-i premierje egyben ősbemutató is, korábban még nem láthatta színpadon a magyar közönség.
Szervét Tibor mániákus kézvadászaton
2016. április 12.

Szervét Tibor alias Carmichel huszonhét éve keresi levágott kezét a Thália Színház idei utolsó Nagyszínpados előadásában. A nagy kézrablás hősei – vagy inkább antihősei – megtapasztalhatják, hogy egy félkezű fickóval még az ép kezén sem érdemes ujjat húzni. Szervét Tibor elárulja, hogy miért, ahogy azt is, szokott-e az általa játszott figurához hasonlóan káromkodni. A nagy kézrablás főszereplőjének, Carmichelnek egyetlen célja van az életben: meg akarja találni régen elveszett kezét. 

Ilyen történetbe nem mindennap fut bele az ember - interjú Radnai Márkkal
2016. március 23.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, április 23-án mutatjuk be  az évad utolsó nagyszínpadi produkcióját. Martin McDonagh A nagy kézrablás című darabjában Szervét Tibor, Bán Bálint, Lovas Rozi, Tamási Zoltán és a fekete humor játsszák a főszerepeket. A darab rendezőjével, Radnai Márkkal beszélgettünk.

Korábban is dolgoztál már a szerző egyik munkájával. Melyek egy McDonagh darab legfontosabb ismertetőjegyei?
McDonagh mindig furcsa, sötét, misztikus, film noiros, már-már rémmesébe illő történeteket ír.

Gellérthegyi álmok - színház, tánc és vizualitás
2016. április 11.

Bár a Thália Színház áprilisban még két bemutatóval várja a közönséget, készülünk a következő évadra is - az Arizona Stúdióban megtartottuk a 2016/17-es szezon egyik legkülönlegesebbnek ígérkező nagyszínpadi produkciójának olvasópróbáját. A komplex színházi élményt ígérő előadás Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok című drámája alapján készül, a két főszerepet Schell Judit, valamint a kortárs táncművész, Finta Gábor játssza, illetve táncolja majd. 

Májusban újra Határon Túli Magyar Színházak Szemléje
2016. április 5.

Május 18-án indul a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje, ahol öt napon keresztül három színpadon kilenc produkciót láthat majd a közönség. Szerdán – a Nagyszínpadon – a kassai Thália Színház produkciójával veszi kezdetét a színházi szemle. Moliére Mizantrópját Czajlik József állította színpadra. Az előadás olyan aktuális és izgalmas témákat boncolgat, mint a szólásszabadság, a másik személyes autonómiája, az ízlés képlékenysége, az igazmondás határai, a társas élet buktatói, a megállapíthatatlan átmenet empátia és elvtelenség, tolerancia és gyávaság között.

Mózes András: Bizonyítani, hogy ki vagyok én
2016. március 18.

Három hete mutattuk be az Amerikai bölényt a Thália Színházban. A darabban olyan sztárszereplők játszanak, mint Csányi Sándor és Szervét Tibor, Mózes András pedig a legfiatalabb, akivel a produkcióról beszélgettünk.  Mint mondja: többet jelent számára ez a darab, mint azt elsőre hinné az ember.

Pályakezdőként nagyon sok darabban játszol. Melyik a kedvenced?
Jelenleg öt darabban játszom, most kezdjük el nemsokára próbálni a hatodikat, amelynek április végén lesz a bemutatója a Mikroszínpadon. 

Művészeti középdíjakat adtak át
2016. március 11.
Az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnep alkalmából adta át az elismeréseket. Balog Zoltán összesen 75 alkotót díjazott tizennyolc kategóriában pénteken a Pesti Vigadóban. Szombathy Gyula Magyarország Kiváló Művésze díjat vehetett át, Gubás Gabi pedig Jászai Mari-díjban részesült! Sok szeretettel gratulálunk a Thália Színház vezetősége, társulata és dolgozói nevében! A tárcavezető Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár társaságában hat alkotónak nyújtott át kiváló művész címet, tizenhatan érdemes művész elismerést, ketten pedig Babérkoszorú díjban részesültek.
Vastaps az Amerikai bölény premierjén
2016. március 7.
Nagy sikert aratott szombati bemutatónk a Nagyszínpadon! Sebestyén Aba a dráma óriásának Amerikai bölény című humorral és mély emberismerettel átszőtt darabját vitte színre - bizalomról és önzésről, szeretetről és árulásról. A világsiker először látható budapesti színpadon, Szervét Tibor, Csányi Sándor és Mózes András szereplésével, melyről a rendező így nyilatkozott: "Remélem, olyan előadást sikerül létrehozni, ahol a néző könnyes szemmel tud majd nevetni.” 
Csányi Sándor interjú
2016. február 16.
A 7 óra 7 Csányi Sándorral beszélgetett legújabb bemutatónkról, a Thália Színház művészeti vezetőjeként elért eredményeiről, a Csak színház és más semmi című sorozatról, a filmszínészként őt ért kihívásokról és arról, hogy mint színészt mi izgatja a legjobban a színházban. 

Nemsokára bemutatjátok az itthon jóformán ismeretlen szerző, David Mamet Amerikai bölénycímű darabját Sebestyén Aba rendezésében, amelynek Szervét Tibor és Mózes András mellett te vagy az egyik szereplője. Miről szól ez a darab, és milyen szerepet szántok neki a Thália Színház repertoárjában?