Amerikai bölény sajtótájékoztató
2016. február 12.
Tegnap tartottuk márciusi bemutatónk, az Amerikai bölény sajtótájékoztatóját a színház díszlet- és bútorraktárában. A különleges helyszínre azért esett a választásunk, hogy megmutathassuk a darabbeli ócskásüzlet hangulatát. Csányi Sándor, Szervét Tibor és Mózes András jemezben érkezett a beszélgetésre Sebestyén Aba rendező kíséretében, a moderátor pedig Várhegyi András, a Fidelio színházi rovatának vezetője volt. Csányi Sándor köszöntötte a sajtó képviselőit, és nyitásképpen elmondta, miért erre a darabra esett a választás. Úgy véli, amit Mamet negyven évvel ezelőtt Amerikában írt, hihetetlen módon tökéletesen jellemzi a mai Magyarországot.
Amerikai bölény olvasópróba
2016. február 3.

Még ki sem pihentük a múlt heti, óriási sikerű bemutatónk körüli izgalmakat, máris megtartottuk következő nagyszínpadi produkciónk olvasópróbáját! David Mamet darabja, az Amerikai bölény 1975-ös chicagói premierje óta, a Broadwaytól a West End-ig gyakorlatilag az egész világot meghódította, 1996-ban pedig Dustin Hoffman főszereplésével filmre is vitték. A budapesti közönség azonban most, a Thália Színház színpadán láthatja először.

Rövid a póráz premier
2016. január 25.
Hatalmas sikert aratott szombati bemutatónk a Nagyszínpadon. Kelemen József Feydeau egy kevéssé ismert darabját vitte színre, mely Hamvai Kornél sziporkázó fordításában XXI. századi párizsi luxuskörnyezetbe került, az eredeti három felvonást kettőbe sűrítve, Rövid a póráz címmel. Fergeteges, sűrű cselekményű, igazi ajtócsapkodós vígjátékot láthattunk, melyről a rendező így nyilatkozott: „A darab erőssége a jellegében rejlik. Ez egy bohózat – tehát a szokásos vígjátéki elemeket használja: nyelvi, helyzet- és jellemkomikumra épül. Ebben az előadásban mindhárom bőven megtalálható. És hál’ Istennek a színészeknek és ennek a színháznak anyanyelve ez a stílus.”  
Februárban ismét Thália Humorfesztivál
2015. december 8.

2016. február 24-től indul a IV. Thália Humorfesztivál, ahol az öt nap alatt tíz előadást láthatnak majd a nézők. Február 24-én, szerdán, elsőként a Nagyszínpadon a Győri Nemzeti Színház produkcióját láthatják – Ken Ludwig népszerű, kortárs amerikai vígjátékszerző Primadonnák című komédiáját Simon Kornél rendezésében, Járai Máté és Nagy Balázs szenzációs főszereplésével. Csütörtökön – 25-én – szintén egy amerikai sztárszerző dararabja kerül színre a Nagyszínpadon.

Rövid a póráz sajtótájékoztató
2016. január 22.
Rendhagyó sajtótájékoztató keretében mutatkoztak be a Rövid a póráz szereplői. A csütörtöki fotóspróba előtt Csányi Sándor művészeti vezető és Kelemen József rendező köszöntötték a sajtó képviselőit. Csányi Sándor kiemelte, ez egy főpróba, a nézőtéren még ott a rendezői pult, de a filmekkel ellentétben ilyenkor biztosan nem történik meg, hogy a rendező ordítva, szövegkönyvvel csapkodva pattan fel a székéből - ugyanakkor különleges hangulatot ad a nézőnek a "bármi megtörténhet" érzése. Ráadásul új energiaszintre kerül az előadás az első közönség megérkezésével, hiszen vígjátékot próbálni az üresen kongó nézőtérnek a hatodik héten már igencsak hálátlan színészi feladat.
Bereményi Gézát köszöntjük
2016. január 25.

Ma 70 éves Bereményi Géza, a Thália Színház igazgatója, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, színházi és filmrendező, címzetes egyetemi tanár. Ebből az alkalomból kívánunk neki a Thália Színház összes dolgozója és művésze nevében jó egészséget, jókedvet és szűnni nem akaró alkotókedvet... Boldog születésnapot kívánunk a kortárs magyar kulturális élet egyik legkiválóbb és leginkább sokoldalú alkotójának! 

Kiosztották a Magyar Teátrum díjakat
2015. december 20.

Hatodik alkalommal adták át szombaton a Békéscsabai Jókai Színházban a színházi háttérszakmák elismerésére hivatott Magyar Teátrum Díjat. Idén Brüll Krisztina, a Thália Színház művészeti főtitkára, Feke Judit, a Bartók Kamaraszínház jelmeztáros-öltöztetője, Budainé Hajdu Mónika, a Székesfehérvári Vörösmarty Színház kiszolgáló-tár vezetője, Pataki Ferenc, az Új Színház fővilágosítója, Kőműves József, a Magyar Állami Operaház műszaki vezetője nyerte el a díjat. A nemzetiségi különdíjat V. Boros Gabriella, a Zentai Magyar Kamaraszínház művészeti titkára vehette át.

Rövid a póráz – imázs- és plakátfotózás az Aria Hotelben
2015. november 17.

Az ötcsillagos Aria Hotel Budapest adott otthont a Thália Színház legújabb produkciója, a Rövid a póráz című előadás imázs- és plakátfotózásának, melyen a darab főszereplői közül Schell Judit, Pindroch Csaba és Szabó Győző vettek részt.  A fotók elkészítéséhez olyan környezet jöhetett szóba, ami megfelelne a darabbeli anyagias, ünnepelt popdíva, Lucette (Schell Judit) elvárásainak – mai, modern, különleges, de mégis visszafogottan elegáns.