A VIDÉKI SZÍNHÁZAK FESZTIVÁLJÁNAK ELŐADÁSAIRA KEDVEZMÉNYES JEGY- ÉS BÉRLETÁRAKKAL VÁRJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET A THÁLIA SZÍNHÁZ JEGYÉRTÉKESÍTŐ PONTJAIN! NAGYSZÍNPADI ELŐADÁSOK 1200 FT, 1500 FT, 1800 FT; STÚDIÓ-ELŐADÁSOK 1500 FT; FESZTIVÁLBÉRLET - 3 SZABADON VÁLASZTOTT ELŐADÁS 3600 FT
Évadnyitó társulati ülés 2016/2017
2016. augusztus 22.

Megnyitottuk a 2016/17-os évadot! Bereményi Géza igazgató köszöntője után Csányi Sándor művészeti vezető bemutatta a színház új művészét: Szabó Erika a Thália Színházban próbál szeptembertől. Végül Lantos Anikó fesztiváligazgató hívta fel a figyelmet a szeptember 5-én kezdődő Vidék Színházak Fesztiváljának nagyszerű előadásaira.

„Moliére és Parti Nagy Lajos garancia a jó szórakozásra
2016. augusztus 18.

Szeptember 8-án a Vidéki Színházak Fesztiválja keretében kerül színre Molière népszerű komédiája, a Tartuffe, mely a tatabányai Jászai Mari Színház előadásában lesz látható. Az előadásról Szikszai Rémusszal, az előadás rendezőjével beszélgettünk.

„Ebbe az előadásba valahogy beleszólt a Jóisten
2016. augusztus 1.

Az idei Vidéki Színházak Fesztiválját szeptember 11-én egy nagyszabású produkció zárja majd: a Pécsi Nemzeti Színház Peter Scheffer Amadeusát viszi színre, Méhes László rendezésében, Salieriként Rátóti Zoltánnal. Az előadásról Méhes Lászlóval beszélgettünk.

Ismét a Vidéki Színházak Fesztiváljával indítjuk az új évadot
2016. június 6.

Színházunk 2016. szeptember 5-11. között rendezi hagyományos évadnyitó eseményét, a Vidéki Színházak Fesztiválját. 7 nap alatt 9 előadás várja majd a színházkedvelő közönséget. 

A program 5-én hétfőn a Szolnoki Szigligeti Színház Hello, Dolly! című musical klasszikusával kezdődik. A világhírű művet ezúttal Szente Vajk álmodta színpadra, főszerepekben Kertész Marcella és Szolnoki Tibor. 

A férfiagy századszor, két év elteltével is közönségsiker
2016. május 25.
Századik alkalommal vitte színre kedden a Thália Színház A férfiagy – avagy nincs itt valami ellentmondás? című darabot. A Robert Dubac művéből készült előadást 2013. október 12-én mutatta be a színház, szereplője Csányi Sándor, rendezője pedig Szirtes Tamás. A stand-up comedy műfajához hasonló vígjáték egyszemélyes darab, melynek főhőse Sanyi, a hímsoviniszta férfi, akit elhagyott a menyasszonya. Sanyi két hét gondolkodási időt kapott arra, hogy rájöhessen, mi volt szakításuk oka, és megfejthesse az örök kérdést: „Mit akar a nő?” A választ kutatva a férfi-nő ellentét dilemmáit boncolgatja, és felidézi eddigi, nőkkel kapcsolatos emlékeit és tapasztalatait. 
Különleges, hazai színházban még nem látott produkcióval készülünk az új évadra
2016. május 10.

Bár az idei színházi évad hamarosan zárul, a Thália Színház már a 2016/17-es szezonra készül – ma tartottuk az egyik legkülönlegesebbnek ígérkező nagyszínpadi produkció betekintő próbáját. A sajtó képviselői egy rövid részletet láthattak Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok című színdarabján alapuló vizuális tánc- és színházi fantáziából. A produkció két műfaj két vezető egyéniségének különleges, formabontó találkozása. Ők Schell Judit, a prózai színház egyik legeredetibb, legsokoldalúbb egyénisége és Finta Gábor, aki Pécs, Rotterdam és a Belga Királyi Balett után a Szegedi Kortárs Balett vezető táncosa volt.