Rövid

Ljudmila Ulickaja
Arizona Stúdió
Rövid

a Thália Színház, a Füge Produkció, és a Jászai Mari Színház közös előadása
Az orosz falvak asszonyai c. novella alapján színpadra alkalmazta Garai Judit
60 perc, szünet nélkülEgy átlagos este. Egy New York-i lakás. Egy roskadásig megterített asztal és rengeteg alkohol. Három nő, három teljesen különböző karakter más egzisztenciával, más felekezeti hovatartozással. Abban viszont mindannyian egyformák, hogy odaadóan tudnak szeretni. Igaz, mindegyik a maga módján, a lehetőségeihez mérten, amiben természetesen ugyanakkora szerepe van a szabad akaratnak mint az eleve elrendeltségnek...
 
A többszörös díjjal kitüntetett, nemzetközileg ismert és elismert Ljudmila Ulickaja színpadi szerzőként sem ismeretlen hazánkban.
Hidvégi Nóra fiatal rendezőnő Ulickaja egyik novelláját álmodta színpadra, a szerzőnőnek annyira meggyőző módon, hogy azonnal megadta az ősbemutató megvalósításhoz szükséges összes jogi engedélyt.
A Rövid című előadás azoknak szól, akik nagyon tudnak/akarnak szeretni, akik nem tanulnak meg szeretni; akik bizonytalanok, de vágynak a bizonyosságra; akik képesek őszintének lenni, akik elfogadják a sorsukat; akik a választott útról nem térnek le, legyenek azok nők vagy férfiak, fiatalok vagy idősek. És azoknak is, akik képesek sírni a meghatódottságtól vagy önfeledten nevetni attól a finom iróniától, ahogyan a darab beszél három nő sorsáról és ezen keresztül a férfiak világáról.
 
Jegyvásárlás
Szereplők:

Vera: Györgyi Anna
Margo: Horváth Erika
Emma: Balsai Móni
Férfi: Kocsubej Alexander
 


Az orosz falvak asszonyai című novellát fordította: Goretity József

dramaturg: Garai Judit
produkciós vezető: Gáspár Anna

díszlet: Opra Szabó Zsófia

jelmez: Pirityi Emese

zene: Dudás Zsombor

fény: Varga László

a rendező munkatársa: Fazekas Anna

rendező: Hidvégi Nóra

 

 

Kapcsolódó galériákKinyit
Kapcsolódó videókKinyit


Rövid - ajánló


Röviddel a premier előtt