DERMEDÉSI PONT

Rába Roland – Zöldi Gergely
Arizona Stúdió
DERMEDÉSI PONT

a K.V. társulat és a Füge Produkció előadása

Először is arról, mit rejt ez a két betű. Mondjuk: Külön Vélemény….  vagy Közös Vélemény….A K.V. Társulat 2007-ban jött létre, alapítói és vezetői:  Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina..

Az, hogy mindketten színésznők vagyunk alapvetően határozza meg a társulat arculatát; a női látás és gondolkodásmód – a nőket érintő problémák színrevitele, női tabu témák feltárása - témaválasztásainkban és előadásainkban is kulcsszerepet kap. Ugyancsak fontos számunkra, hogy kortárs problémákról beszéljünk, kortárs szövegeken keresztül.

A Dermedési Pont lesz a társulat 8. bemutatója. Új előadásunk a Fügével koprodukcióban, a Független Thália Projekt keretében jön létre. 


'Három nő összejön, főzik a levest és beszélgetnek. Sejthető, hogy a békés szituációból hamarosan lelki zűrzavar lesz, de a K.V társulatnak és Rába Rolandnak köszönhetően mindezen hatalmasakat röhöghetünk...?"  Kalas Györgyi: Nekünk gaspacho kell!  Index

„A kókusznak köszönhető a Csendes óceáni szigetvilág nagy része. Az, hogy ott hatalmas, csodálatos fák nőnek, annak köszönhető, hogy a kókusz termése, ami iszonyú jól tűri a viszontagságokat, az óceánon keresztül partot ér. És ahol a kókusz partot ér, ott azonnal beágyazódik és gyökeret ver. Amit ehhez a csendes óceáni trópusi világhoz kapcsolunk, ezek a gyönyörű fák, ezek mind kókuszpálmák. Utaznak az óceánnal, és ahová megérkeznek, ott rögtön gyökeret vernek. Irigylem őket.”

            Stefi, Klaudia, Berta. Három nő és egy konyha. Egy ketrecharcos, egy vonatbaleset, egy forradalom. Bulimia, konfabuláció, gyűjtögetés. Mellplasztika, durbincs és glamúr napok. Amerika, London, Párizs.  Menni vagy maradni, kitartani vagy feladni, kompromisszumot kötni vagy egyedül maradni? Valami csak kifő…

Jegyvásárlás
Szereplők:

Bartsch Kata
Száger Zsuzsanna
Urbanovits Krisztina

 

Díszlet-jelmez: Daróczi Sándor
Video: Mészáros Katalin
Rendezőasszisztens: Lippai Krisztina
Rendező: Rába Roland


Az előadás 18 éven felüliek számára ajánlott!
SzinopszisKinyit

Az előadás szövege a színészek improvizációin alapul. A munkafolyamat első szakaszában Rába Roland rendező workshopra hívta a szereplőket, amelyen a legkülönfélébb témákban születtek rögtönzések – részben saját élményekből továbbfejlesztve a fikció irányába, részben pedig eleve kitalált helyzetekre építve.

A munkafolyamat második szakasza volt ugyanis a felvételek kiválogatása, annak eldöntése, mi kerüljön bele a szövegkönyvbe, illetve hol van még szükség kiegészítésre. Ebben a szakaszban alakult ki a három karakter, és a hozzájuk tartozó életek, illetve eseménysor. A tulajdonképpeni „olvasópróba” valójában kérdések felvetése lett tehát: hol kell új irányt vennie a próbák folyamán a történetnek, melyik jelenetekben kell aktívan, az egész csapatnak együtt létrehoznia újabb szövegrészeket. 

Cikkek, KritikákKinyit
Kapcsolódó galériákKinyit
Kapcsolódó videókKinyit


Ajánló


Ajánló