A nagy kézrablás

Martin McDonagh
Nagyszínpad
A nagy kézrablás
a Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös program

90 perc, szünet nélkül


Tarlington. Mervyn, a kisvárosi szálloda recepciósa mindig arra várt, hogy életének dögunalmát fölkavarja egy igazi dráma. Amikor lövés dörren az emeleti szobában, és Mervyn egyedül találja a gyanús, félkezű vendéget, a drogdílernek és csajának pedig nyoma veszett, már tudja: eljött a nap.


Martin McDonaugh misztikus, fekete komédiáinak sorát erősíti A nagy kézrablás is, mely az Erőszakik és A kripli alkotójának Magyarországon még nem játszott darabja, egy gyilkos humorú élet-halál harc. 

A párbeszédek Tarantino és Guy Ritchie figuráit idézik, a bűnügyi történetben mintha a Sin City és a Csupasz pisztoly filmek világa találkozna egymással…Amire a néző még számíthat - erős karakterek, erős kifejezések

Ön káromkodott már életében? Mert mi még nem! Viszont az előadás szereplői néha cifrán szentségelnek. Mindezt persze csak azért teszik, mert közvetlen életveszélyben vannak, fegyvert fognak a fejükhöz és leöntik őket egy kanna benzinnel. Szerintünk ilyen helyzetben ez megbocsájtható. Ön szerint is, igaz?

Ha szereti Tarantino vagy a Coen testvérek filmjeit, ezt is imádni fogja! Fergetegesen erőszakos jelenetekkel és lehengerlően brilliáns szitkozódásokkal várjuk Önöket! Kérjük, jegyelővétel előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!


szervettibor.jpg


banbalint.jpg

unnamed.jpg

tamasizoltan.jpg


A színdarab Magyarotszágon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi ügynökség közvetítésével kerül színre.

A NAGY KÉZRABLÁS c. színdarabot először 2010. március 3-án mutatták be a New York-i gerald Schoenfeld Theater-ben, John Crowley rendezésében. Az előadás létrehozói a következők voltak: The Atlantic Theatre Company, Robert Fox, Carole Shorenstein Hays, Debra Black, Stephanie P. McClelland/Green Curtain Productions, Roger Berlind, Scott Rudin, The Shubert Organisation, Bob Bartner, Lorraine Kirke, Jaime de Roy és Rachel Neuburger.

Szereplők:
Carmichel: Szervét Tibor
Toby: Bán Bálint
Marilyn: Szabó Erika
Mervyn: Tamási Zoltán


Illusztrátor: Haragos Péter
Jelmeztervező: Erdős Júlia Luca
Díszlettervező: Cseh Renátó
Súgó: Serfőző Andrea
Rendezőasszisztens: Magócs Niki

Fordította: Hamvai Kornél

Rendező: Radnai Márk

18-color-copy.png