A férfiagy - avagy nincs itt valami ellentmondás? - Így készül(t)....

Robert Dubac
Nagyszínpad
A férfiagy - avagy nincs itt valami ellentmondás? - Így készül(t)....
Az előadás után interaktív beszélgetés a Thália Színház művészeivel, műsorvezető Abaházi Csaba

A műsor témája: Így készül(t) az Oscar – avagy kulisszatitkok, sztorik, a próbafolyamat buktatóiA férfiagy - avagy nincs itt valami ellentmondás?:

Az egyszemélyes vígjáték főszereplője Sanyi, a hímsoviniszta férfi. Nem mintha létezne a világon másmilyen, de Sanyi legalább beismeri, hogy ő az! Két héttel ezelőtt elhagyta a menyasszonya, pontosabban épp két hét gondolkodási időt adott neki, hogy megválaszolja a nagy kérdést: „Mit akar a nő?” 

A két hét leteltével, menyasszonya telefonhívására várva, a hiúságában sértett Sanyi elkeseredetten összegzi tépelődéseinek eredményét, és a „stand-up comedy” elemeit is ötvöző fergeteges előadásban idézi fel a nőkkel kapcsolatos emlékeit és tapasztalatait. Eközben a gondolkodását formáló más hímsoviniszta férfiak alteregóit is magára ölti, vagyis bár egyszemélyes színdarabot látunk, mégis hat férfitípus elevenedik meg a színpadon, akik tanácsaikkal és történeteikkel inkább összezavarják Sanyit, semmint segítik abban, hogy a fenti, nagy kérdésre megtalálja a választ. Hogy ez végül sikerül-e neki, egyelőre maradjon titok!

Kinek ajánljuk a színdarabot? Egyrészt minden hímsoviniszta férfinak, másrészt valamennyi hímsoviniszta férfi környezetében élő nőnek; egyszóval mindenkinek. És persze azoknak is, akik – tévesen – úgy gondolják, hogy nem tartoznak a fenti kategóriák egyikébe sem, viszont szeretnének eltölteni egy felhőtlen és szórakoztató színházi estét abban a reményben, hogy végre bepillantást nyerhetnek a Férfiagy és persze a női lélek rejtelmeibe.Így készül(t):

Így készül(t) címmel beszélgetéssorozatot indítottunk azzal a céllal, hogy Önök, akik megtisztelnek minket bizalmukkal – hiszen jegyet váltanak előadásainkra – közelebb kerüljenek színházunkhoz. Szeretnénk, ha megismernék produkcióink készülésének folyamatát színészeink szemszögéből. A beszélgetésre az előadás után kerül sor, egy rövid szünetet követően a Nagyszínpadon. A próbafolyamat buktatóiról, kihívásairól hallhatnak – vicces történeteket is – az alkotóktól, szereplőktől. 

Történetek tehát, amikről a színház folyosóin, a művészbüfében beszélnek… Az Így készül(t) házigazdája Abaházi Csaba rádiós műsorvezető, aki Önöknek is megadja a kérdezés lehetőségét. Bízunk benne, hogy színészeinkkel maradnak erre a nagyjából 30 percesre tervezett, reményeink szerint szórakoztató kis műsorra. Természetesen, ha valaki a távozás mellett dönt, az előadás utáni rövid szünetben lesz rá lehetősége.

A műsor témája:  Így készül(t) az Oscar – avagy kulisszatitkok, sztorik, a próbafolyamat buktatói


– mert vannak olyan történetek, amiket csak Önökkel szeretnénk megosztani… – 


Jegyvásárlás
Szereplők:
Csányi Sándor

Közreműködők:
Fodor Annamária
Tóth Eszter
Szabó Erika
Schell Judit

Vida Péter 
Józsa-Farnasi Tünde


díszlet- és jelmeztervező: Menczel Róbert
zenei szerkesztő: Kocsák Tibor
színpadi effekt: Hajnóczy Soma
rendezőasszisztens: Szalai Péter
súgó: Serfőző Andrea, Buksa Alexandra


fordította: Bárány Ferenc

rendező: Szirtes TamásKapcsolódó videókKinyit


A férfiagy - ajánló