A férfiagy- avagy nincs itt valami ellentmondás?

Robert Dubac
Nagyszínpad
A férfiagy- avagy nincs itt valami ellentmondás?
egyszemélyes vígjáték
a Thália Színház saját előadásaAz egyszemélyes vígjáték főszereplője Sanyi, a hímsoviniszta férfi. Nem mintha létezne a világon másmilyen, de Sanyi legalább beismeri, hogy ő az! Két héttel ezelőtt elhagyta a menyasszonya, pontosabban épp két hét gondolkodási időt adott neki, hogy megválaszolja a nagy kérdést: „Mit akar a nő?”
A két hét leteltével, menyasszonya telefonhívására várva, a hiúságában sértett Sanyi elkeseredetten összegzi tépelődéseinek eredményét, és a „stand-up comedy” elemeit is ötvöző fergeteges előadásban idézi fel a nőkkel kapcsolatos emlékeit és tapasztalatait. Eközben a gondolkodását formáló más hímsoviniszta férfiak alteregóit is magára ölti, vagyis bár egyszemélyes színdarabot látunk, mégis hat férfitípus elevenedik meg a színpadon, akik tanácsaikkal és történeteikkel inkább összezavarják Sanyit, semmint segítik abban, hogy a fenti, nagy kérdésre megtalálja a választ. Hogy ez végül sikerül-e neki, egyelőre maradjon titok!

Kinek ajánljuk a színdarabot? Egyrészt minden hímsoviniszta férfinak, másrészt valamennyi hímsoviniszta férfi környezetében élő nőnek; egyszóval mindenkinek. És persze azoknak is, akik – tévesen – úgy gondolják, hogy nem tartoznak a fenti kategóriák egyikébe sem, viszont szeretnének eltölteni egy felhőtlen és szórakoztató színházi estét abban a reményben, hogy végre bepillantást nyerhetnek a Férfiagy és persze a női lélek rejtelmeibe.

 

 

Szereplők:
Játssza: Csányi Sándor
Közreműködik:
Fodor Annamária
Schell Judit

Vida Péter és Nyári Tünde


Díszlet és jelmeztervező: Menczel Róbert
Zenei szerkesztő: Kocsák Tibor
Színpadi effekt: Hajnóczy Soma
Rendezőasszisztens: Szalai Péter
Súgó: Serfőző Andrea, Buksa Alexandra
Fordította: Bárány Ferenc
Rendező: Szirtes Tamás
Színházunk ezzel a programmal vesz részt a mndenuttno-logo10.jpgrendezvénysorozaton.

Kapcsolódó videókKinyit


A férfiagy - ajánló


Jakupcsek Gabriella férfiakról és nőkről


Schell Judit a férfiakról és a nőkről


Szirtes Tamás


Gubás Gabi férfiakról és nőkről


Soma a férfiakról és a nőkről


Csányi Sándor


Karafiáth Orsolya férfiakról és nőkről


A férfiagy bemutató