Thália Színház 2017-

A főváros újra bizalmat szavazott a vezetésnek, ami annyiban változott, hogy Kálomista Gábor az intézmény ügyvezető igazgatói posztjára pályázott, míg Bereményi Géza tanácsadóként lesz mellette. A többi vezetői posztban nem történt változás, Csányi Sándor a művészeti vezetői pozíciót töltötte be az első évadban, mellette Hamvai Kornél irodalmi vezető és Lantos Anikó fesztiváligazgató felel a műsor kialakításáért.

2018 júliusában Csányi Sándor a művészeti vezetői pozícióról lemondott. Pozícióját 2013 májusától a 2017/2018-as színházi évad végéig töltötte be. Vezetése alatt a színház számos sikerdarabot állított színpadra. A Thália Színház művészeti vezetésére Kálomista Gábor Schell Judit Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művészt kérte fel, aki 2012-től a Thália színművésznője.

A HVG által 2006 óta rendszeresen közreadott, a színházak közlésein és a szaktárca kulturális statisztikáin alapuló összeállításból kiderül, hogy a Thália Színház a 2016-os évben darabjaival a komédia műfajában az előkelő első három helyen szerepel látogatottság tekintetében.

A 2017/2018-as színházi évad nagyszínpadi bemutatóinak sorát Michael Frayn Balmoral című, fergeteges bohózatának magyar változata, a Csoda korban élünk (Szigliget) nyitja. A Hamvai Kornél átdolgozásában készült „retróbohózatban” mindenki előtt csak egy kiút marad: hogy más bőrébe bújik. A darab főbb szerepeiben Nagy Viktort – aki az új évadtól a Thália Színház művészeinek csapatát erősíti –, Szervét Tibort, Tamási Zoltánt és Schell Juditot láthatják. Az előadás 2017. október 7-én kerül először színre, rendezője Kelemen József lesz.

A bohózatot a Premierajándék című vígjáték követi, melyben Csányi Sándor rendezőként debütál. A színház színészei pedig eljátsszák Oscar Wilde Lady Windermere legyezője című vígjátékát. És a teljes próbafolyamatot. És önmagukat. És egymást. Mindent, amin a közönség nevet és amin ők nevetnek, és ami a jelen lévő rendezőt, Csányi Sándort ihleti és bolondítja. A különleges produkciót 2017. december 2-től láthatja a közönség Tóth Eszter, Bán Bálint és Schell Judit főszereplésével.

A nagyszínpadi bemutatók sorát 2018. február 24-én Claude Magnier legendás bohózata, az Oscar zárja. Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszott szerepét – amit később filmen Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon – most Nagy Viktor alakítja majd. További szerepekben többek között Gubás Gabi, Bán Bálint és Szabó Erika lesz látható. Rendező: Vida Péter.

Az új évad, szokás szerint, a Vidéki Színházak Fesztiváljával indul – 2017. szeptember 4. és 10. között összesen 9 előadás kerül színre –, melyet 2018 tavaszán a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje követ.