Határon Túli Magyar Színházak Szemléje

2012 óta hagyományosan májusban megrendezett egy hetes fesztivál programjának összeállításánál fő szempont, hogy a meghívott produkciókon keresztül képet kapjunk arról, mi foglalkoztatja ma a színházművészet területén a határon túli magyar társulatok alkotóit. A fesztivál további célja, hogy bemutatkozási lehetőséget nyújtson Magyarországon a határon túli színházak számára, és elősegítse a határon inneni és a határon túli alkotók közti szakmai kommunikációt.

"Minden előadást közönségtalálkozó követett, amelyen a produkciók alkotóival találkozhattak az érdeklődők. Ez fontos a határon túli magyar társulatok számára, akik szeretnék megismerni a budapesti közönséget" - Lantos Anikó, a Thália Színház fesztiváligazgatója.

"A színház életében fontos szerepet játszik a Határon Túli Színházak Szemléje. A kultúrának fontos része a színházművészet, a magyar nyelvű kultúra legfontosabb letéteményesévé váltak most a magyar színházak. A határon túli színházak meghívásával a magyar kultúra egységét mutatjuk." - Bereményi Géza, a Thália Színház volt igazgatója.


A fesztivál támogatója:

ezajo.jpg