Művház

SZAKKÖR SZÍNHÁZ
Arizona Stúdió
Művház
SZAKKÖR SZÍNHÁZ

(HumorFesztivál)


Havonta új epizódokkal jelentkező sorozat, melyek mindegyike két-három nap alatt készül majd, színészi improvizációkra épülve - a Gondnokság alkotóitól. Főbb szerepekben: Szamosi Zsófia, Mészáros Piroska, Vajda Milán, Schruff Milán, Szilágyi Csenge, Stefanovics Angéla, Makranczi Zalán és Tamási Zoltán. Rendezők: Dömötör András és Kovács Dániel.

Az első rész szereplői: Mészáros Piroska, Vajda Milán, Schruff Milán, Tamási Zoltán, Szilágyi Csenge, Makranczi Zalán, Stefanovics Angéla és Futó Balázs

 Kopjáson zajlik az élet! A művelődési központ Telekuckójába megérkezik a színes nyomtató; Zsuzsa, a művház vezetője éppen befejezi történelmi rockoperájának szövegkönyvét; a büfében zavartalan a csempészcigaretta árusítása és ősztől végre beindulnak a gyöngyfűző foglalkozások is. Ám mindeközben a kisváros határában épülő futballstadionnál egy exkavátor koponyákat forgat ki a földből. Az ősi sírokkal megnyílik egy átjáró és felbolydul a Múlt.

A MŰVHÁZ fikciós műfaj: egy, az egész évadon át havonta jelentkező előadássorozat. Egy kisváros művelődési háza szolgáltatja a (szocio) közegét ennek az új, science-fiction és misztikus thriller elemekkel átszőtt, de a közéleti aktualitásokra is érzékenyen reagáló történetnek. Mindennapi magyar valóságunk és a fantasztikum keveredik groteszk, ironikus, szürreális módon.
Jegyvásárlás
Szereplők:

Főbb szerepekben: 
Szamosi Zsófia
Mészáros Piroska
Schruff Milán
Makranczi Zalán
Futó Balázs
Végh Zsolt
Csányi Dávid
Béli Ádám
Takács Zalán


Látvány: Kálmán Eszter  Dramaturg: Laboda Kornél  Zene: Keresztes Gábor, Futó Balázs  Videó: Kolozsváry Bálint

Rendezőasszisztens: Varga Brigitta

Rendezők: Dömötör András és Kovács Dániel.