Lefitymálva

Vinnai András
Arizona Stúdió
Lefitymálva

Gólem Színház - Humorfesztivál


Érdekli, hogyan fog kinézni a világ, ha bekövetkezik a zsidó megszállás és gyarmatosítás? Szeret zsidózni, de nincs hol? A Gólem Színház nagysikerű Lefitymálva című előadása megújult tartalommal, megújult szereposztással ismét műsoron.
Mit tegyen két gázóra-leolvasó a Dob utca 17-ben? Be lehet-e csöngetni pont ott egy lakásba, hogy jöttünk a gázórát leolvasni? A Lefitymálva előadás a Gólem Színház hagyományaihoz híven mindenből, tabukat nem tisztelve humort csinál, kigúnyolja a túlzottan politikailag korrektet, az önimádó zsidókat, de kapnak az antiszemiták is, és kapnak azok is, akik meggyőződésesen hisznek abban, hogy a zsidók át fogják venni a világ feletti uralmat, és tudják, hogy a Tesco-k azért laposak, mert a zsidó inváziókor ott fognak leszállni a harci helikopterek.

Vinnai András a darabról:
„ A színdarab egyszerre szimpatizál és gyűlölködik minden szélsőséggel, miközben önmagának is folytonosan gáncsot vet. Bevállaltan antiszemita és zsidóbérenc, egyértelműen antinacionalista és fajvédő. Egyszerre holokauszt-tagadó és tartja a holokausztot az aduásznak, amit bármikor elő lehet rántani a pakliból. Addig szeretnénk püfölni a fogalmakat és a kategóriákat, a félelmeket és a fájdalmakat, amíg azok teljesen el nem veszítik eredeti jelentésüket és funkciójukat.” 
Jegyvásárlás
Szereplők:

Antal: Bánki Gergely

László/Roland: Schmied Zoltán

Simon/Rosenzweigbergerstein: Tamási Zoltán

Sára/Horowitz Sámsonné: Nagy Mari

Kökény Gyöngyvér: Stefanovics Angéla


Dramaturg: Németh Virág

Díszlet és jelmez: Juristovszky Sosa

Video és hang: Szabó Simon

Asszisztens: Hollós Zsófia

Producer: Schön Edina


Rendezte: Borgula András

Kapcsolódó galériákKinyit