39 lépcsőfok

Patrick Barlow
Nagyszínpad
39 lépcsőfok
Pécsi Nemzeti Színház

2 óra 10 perc, 1 szünettel

Richard Hannay középkorú, jól szituált, jó megjelenésű agglegény meglehetős unalomban éli szürke hétköznapjait Londonban, amíg egy napon véletlenül össze nem találkozik egy feltűnően csinos fiatal nővel, és hirtelen egy irtózatos bűnügy kellős közepén nem találja magát. A harminckilenc lépcső John Buchan 1915-ös regénye és Alfred Hitchcock 1935-ös filmjének adaptációja. Patrick Barlow 2005-ös színpadi változata óriási sikert aratott Londonban, és azóta az egész világot bejárta. A darab érdekessége, hogy az eredeti történetet négy szereplőre szűkíti. Csak a Hannay-t alakító férfiszínész játszik egy szerepet, a színésznő három, egymástól teljesen eltérő figurát jelenít meg. A többi huszonhat szerepet pedig másik két színész alakítja. Ettől az eredeti kémtörténet izgalma leginkább bűnügyi komédiába fordul.

2014-ben a Városmajori Színházi Szemlén a 39 lépcsőfok, mint a „legösszehangoltabb előadás”, a közönségzsűri díját vehette át.

Edward Snape és a Fiery Angel Limited engedélye alapján Patrick Barlow adaptációja Simon Corble és Nobby Dimon eredeti ötlete alapján.
Jegyvásárlás
Szereplők:
Széll Horváth Lajos, 
Darabont Mikold,
Köles Ferenc,
Mikola Gergő

John Buchan regénye és Alfred Hitchcock filmje alapján írta: Patrick Barlow

Fordította: Bárány Ferenc

Rendező, zeneszerző, videó: Horgas Ádám
Kapcsolódó galériákKinyit